کمیاب

کمیاب

Camyab
کمیاب

کمیاب

Camyab

مبانی نظری و پیشینه پژوهش (فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا) اختلال بی نظمی خلق مخرب

مبانی نظری و پیشینه پژوهش (فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا) اختلال بی نظمی خلق مخرب

مبانی نظری و پیشینه پژوهش اختلال بی نظمی خلق مخرب در 31 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc


مشخصات فایل
تعداد صفحات31
حجم49 کیلوبایت
فرمت فایل اصلیdoc
دسته بندیروانشناسی و علوم تربیتی

توضیحات کامل

مبانی نظری و پیشینه پژوهش اختلال بی نظمی خلق مخرب در 31 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc

 

ویژگی های این فایل

  • در 31 صفحه ورد (word) قابل ویرایش (شامل 26 صفحه متن و 5 صفحه منابع) با فرمت doc
  • اندازه فونت 14 از نوع b lotus و فاصله خط 1 و نیم
  • منبع نویسی درون متنی و پایانی انگلیسی و فارسی و به شیوه  APA
  • منابع بخش مبانی نظری تا 2023 و بخش پیشینه تا 2023
  • تمامی منابع ذکر شده در متن در پایان فایل آمده است
  • شامل مبانی و توضیحات نظری و همچنین پیشینه داخلی و خارجی
  • پشتیبانی تخصصی
  • آماده سازی توسط دکتری روان شناسی
  • قابل استفاده برای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری روان شناسی، علوم تربیتی و سایر رشته های مرتبط

            

 بخشی از متن فایل 

مبانی نظری

تعریف

اختلال بی نظمی خلق مخرب برای اولین بار در پنجمین راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی در زیرمجموعه اختلالات افسردگی برای کودکان و نوجوانانی که مشکلات رفتاری و هیجانی شدید داشتند معرفی شد. این اختلال دربرگیرنده علائمی مانند تحریک­ پذیری مداوم، عصبانیت و طغیان­ های مکرر و شدید خلق­ و­ خو می ­باشد که به­ شکل کلامی یا رفتاری (طغیان خشم رفتاری به­ صورت پرخاشگری نسبت به اشیا، خود و دیگران) و درپی واکنش به ناکامی در کودکان و نوجوانان رخ می ­دهد. علائم این اختلال فراتر از یک کودک یا نوجوان بداخلاق درنظر گرفته می­ شود و نامتناسب با موقعیت است و دچار اختلالات شدیدی می ­شوند که به توجه بالینی نیاز دارند و به­ طور قابل توجهی شدیدتر از واکنش معمولی به همسالان است (انجمن روان­ پزشکی آمریکا، 2022).

 

 

ویژگی­ های جمعیت­ شناختی

میزان شیوع اختلال بی­ نظمی خلق مخرب در فرهنگ ­ها و گروه­ های سنی، متفاوت گزارش شده است. نتایج مطالعات نشان از شیوع بیشتر این اختلال در پسران دارد (کلدوین و همکاران، 2023). به­ عنوان ­مثال، 76 درصد از کودکان مبتلا به این اختلال در یک نمونه تایوانی (لین و همکاران، 2021) و 61 درصد در یک نمونه کانادایی، پسر بودند (بناروس و همکاران، 2020). بااین­حال، چندین مطالعه در ایالات­ متحده (کوپلند و همکاران، 2013؛ مایز و همکاران، 2016) و ترکیه (تیوگن و همکاران، 2020) هیچ تفاوت جنسیتی در میزان شیوع اختلال بی ­نظمی خلق مخرب گزارش نکردند. همچنین عملکرد پایین‌تر فرد در معیارهایی مانند سطح درآمد والدین، سطح تحصیلات، اشتغال و نگرانی‌های مربوط به سلامت­ روان والدین با اختلال بی­ نظمی خلق مخرب بیشتر از سایر تشخیص‌های مشابه مانند اختلال نقص ­توجه/بیش ­فعالی است (اوران و کیلیچ، 2020)، هنگام اعمال تعریف گسترده‌تر از علائم اصلی اختلال بی­ نظمی خلق مخرب (تحریک‌پذیری و طغیان‌های خلقی) به‌عنوان مشکلات رفتاری بیرونی، چندین مطالعه شیوع بالاتری را برای عوامل خطرساز خانوادگی و وضعیت اجتماعی-اقتصادی پایین‌تر، نشان می‌دهد (به­عنوان­مثال، فورسمن و لانگستروم، 2012). همچنین تحریک ­پذیری، کج­ خلقی، عصبانیت کلامی و پرخاشگری فیزیکی نسبت به اعضای خانواده شایع­ترین شکایات ارائه شده از سوی این افراد است (توفان و همکاران، 2016).

 

 

 

پیشینه پژوهش

کلدوین و همکاران (2023) در پژوهشی با عنوان اختلال بی ­نظمی خلق مخرب در یک جمعیت بالینی نروژی به بررسی ویژگی­ های مرتبط و میزان شیوع این اختلال در کودکان پرداختند. این مطالعه 218 کودک 6 تا 12 ساله مراجعه­ کننده به کلینیک سلامت ­روان را مورد ارزیابی قرار داد. در این نمونه بالینی، 24 درصد معیارهای تشخیصی این اختلال را داشتند. همچنین احتمال بیشتری وجود داشت که کودکان مبتلا به این اختلال نسبت به دیگر کودکان پسر باشند (77 در مقابل 55 درصد)، مشکلات اقتصادی و فقر و ابتلای همزمان به چندین اختلال سلامت­ روان در این افراد به مراتب بیشتر از افراد عادی بود (79 در مقابل 53 درصد). علاوه­ براین، والدین و معلمان، کودکان مبتلا به اختلال بی­ نظمی خلق مخرب را در شایستگی کلی و عملکرد انطباقی کمتر از سایر همسالان ارزیابی کردند. بنابراین می­ توان نتیجه گرفت که بی­ نظمی خلق مخرب یک اختلال بسیار شایع است و کودکان و نوجوانان را در زمینه­ های مختلفی درگیر می­ کند.

 


توضیحات بیشتر و دانلود



صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد